Image and video hosting by TinyPic

21/11/11

Μειώσεις που μπορεί να φθάσουν ακόμα και το 50% σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ από την 1η Ιανουαρίου 2012...

Μειώσεις που μπορεί να φθάσουν ακόμα και το 50% σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ από την 1η Ιανουαρίου 2012 προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης.

Ο κ. Κουτρουμάνης είπε ότι οι περικοπές θα διαμορφωθούν περί το 20% μεσοσταθμικά.

Παράλληλα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανέλθουν ακόμη και στο 50%, ενώ, όπως είπε, οι μειώσεις θα αφορούν και στους ήδη συνταξιούχους.

Ο κ. Κουτρουμάνης τόνισε ακόμα ότι τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων δεν θα καλυφθούν ούτε με αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, ούτε με την επιβολή νέων φόρων, υποστηρίζοντας ότι το «κούρεμα» των ομολόγων δεν θα οδηγήσει σε «κούρεμα» των συντάξεων.

Ο υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο καθυστερήσεων στην καταβολή των συντάξεων Ιανουαρίου και του δώρου Χριστουγέννων, σε περίπτωση που δεν υπάρξει έγκαιρη εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου της τρόικας.

Τέλος, είπε ότι το θέμα της μείωσης των κατώτατων μισθών βρίσκεται εκτός ατζέντας των επικείμενων συναντήσεων με την τρόικα, αλλά επιβεβαίωσε ότι αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα να αρχίσει ο διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους για την «ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων».

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .