Image and video hosting by TinyPic

21/11/11

33νεκροί και 1500 τραυματίες...

Το βασικό νεκροτομείο του Καΐρου, στο νοσοκομείο Ζάιναμ, έχει παραλάβει 33 σορούς ανθρώπων που σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις ανάμεσα στους διαδηλωτές και στις δυνάμεις των υπηρεσιών ασφαλείας, είπαν ιατρικές πηγές σήμερα, Δευτέρα.

Οι πηγές αυτές, που ζήτησαν να διατηρηθεί η ανωνυμία τους, είπαν ότι το νεκροτομείο είναι ο κύριος προορισμός των σορών των νεκρών. Κατά τις ίδιες πηγές τα περισσότερα πτώματα φέρουν τραύματα από σφαίρες.

Προηγουμένως το υπουργείο Υγείας είχε αναφέρει πως σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι, περιλαμβανομένων δύο το Σάββατο, ενός στο Κάιρο και ενός στην Αλεξάνδρεια. Οι υπόλοιποι -τουλάχιστον- 20 σκοτώθηκαν σε επεισόδια που σημειώθηκαν την Κυριακή και σήμερα. Πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 1.500 τραυματίες.

Στο μεταξύ, ο στρατός της Αιγύπτου διέψευσε σήμερα ότι επενέβη στους δρόμους στο κέντρο του Καΐρου για να απομακρύνει τους διαδηλωτές από την πλατεία Ταχρίρ, λέγοντας πως η επιχείρησή του είχε στόχο να προστατευθεί το υπουργείο Εσωτερικών.

Η αστυνομία και η στρατιωτική αστυνομία ενεπλάκη με τους διαδηλωτές χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και ρόπαλα χθες στην πλατεία, τη δεύτερη ημέρα της βίας που μαίνεται, ενώ απομένουν ελάχιστες ημέρες ως τις βουλευτικές εκλογές, τις πρώτες μετά την ανατροπή του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ το Φεβρουάριο. Η εκλογική διαδικασία είναι προγραμματισμένη να αρχίσει την 28η Νοεμβρίου.

Ο Αμπάς διευκρίνισε ότι το υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε επίσημα προστασία από το στρατό. Παρόμοια προστασία θα προσφερόταν στους διαδηλωτές στην Ταχρίρ εάν τη ζητούσαν, πρόσθεσε. «Εάν οι διαδηλωτές θέλουν προστασία από τραμπούκους στην πλατεία, θα στείλουμε δυνάμεις με εντολή να αποκρούσουν κάθε κίνδυνο στην πλατεία».

Το υπουργείο Εσωτερικών στο οποίο βρίσκεται το αρχηγείο της αστυνομίας που ήταν λαομίσητη για τις σκληρές τακτικές της επί των ημερών του Μουμπάρακ και στη διάρκεια της εξέγερσης, έχει γίνει επανειλημμένα στόχος των διαδηλωτών που αξιώνουν δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις.

Παράλληλα το χρηματιστήριο του Καΐρου σημείωσε πτώση 4,04% στην τρίτη ημέρα των ταραχών, με τον δείκτη EGX-30 να πέφτει στις 3.860,99 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ένας αιγύπτιος αστυνομικός σκοτώθηκε και ένας τραυματίστηκε στο Σινά σήμερα σε συγκρούσεις με μέλη μιας ισλαμιστικής οργάνωσης που υπάρχουν υποψίες ότι επιτέθηκε σε αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου, δήλωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .