Image and video hosting by TinyPic

27/11/11

Με δυο γκολ του Στιβ Μπέλεκ (21' και 91') η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα από το Αγρίνιο...

Με δυο γκολ του Στιβ Μπέλεκ (21' και 91') η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα από το Αγρίνιο και πάτησε έστω για μια βραδιά στην κορυφή της Σούπερ Λίγκα με 22 βαθμούς, δυο περισσότερους από τον Παναθηναϊκό που υποδέχεται την Κυριακή τον ΟΦΗ. Με το 2-0 επί του Παναιτωλικού η ΑΕΚ ανέβηκε ύστερα από 4 χρόνια στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος. Με 10 παίκτες στα τελευταία 10 λεπτά ο Παναιτωλικός λόγω αποβολής του Μπαμογκό. Για πρώτη φορά στην καριέρα του έπαιξε αμυντικό χαφ ο Νίκος Γεωργέας που ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου. Χωρίς Καφέ, Λαγό, Ρίκκα, Γκέντσογλου η ΑΕΚ, είχε να αντιμετωπίσει και την απουσία της τελευταίας στιγμής του Βάργκας (από ίωση). Κι αντί να καταφύγει στην προφανή λύση του Κάλα, ο Νίκος Κωστένογλου έκανε κίνηση ματ. Έβαλε στον άξονα, κόφτη δίπλα στον Μάκο τον Γεωργέα που έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, με απίστευτα τρεξίματα και κοψίματα!

Η ΑΕΚ κυνήγησε την ουσία στο Αγρίνιο. Δεν έκανε μεγάλες φάσεις, αλλά το πρώτο γκολ ήταν υπέροχο ως προς τη συνεργασία των παικτών της. Έξοχη μακρινή μπαλιά του Λεονάρντο, ο Μπέλεκ έπαιξε όμορφα το “ένα-δυο” με τον Λυμπερόπουλο και πλάσαρε υποδειγματικά τον Μπλάζιτς στο 21ο λεπτό. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να επιβάλλει το ρυθμό του και να εκμεταλλευθεί στιγμές που έκανε νερά η άμυνα της ΑΕΚ, αλλά απέτυχε να σκοράρει με Καμαρά (20') και Χαριστέα (35')

Η επιθετικότητα του Παναιτωλικού συνεχίστηκε και στις αρχές του β' ημιχρόνου, αλλά η κατοχή μπάλας δεν έφερε μεγάλες ευκαιρίες και η εστία του Αραμπατζή ουσιαστικά απειλήθηκε μόνο στο 55' από το σουτ του Χαριστέα. Η ΑΕΚ διαχειρίστηκε με υπευθυνότητα και ωριμότητα το προβάδισμα που είχε, ο Μπέλεκ έκανε σπουδαίο ματς από δεξιά, ο Δέλλας κυριάρχησε στην άμυνα και ο Μάκος με τον Γεωργέα έκοβαν σχεδόν τα πάντα στη μεσαία γραμμή. Μάλιστα στο τελευταίο 20λεπτο, όταν βγήκε και ο Μάκος, τα αμυντικά χαφ της ΑΕΚ ήταν ο Γεωργέας και ο Κάλα. Στο μεταξύ είχε κοπάσει η επιθετικότητα του Παναιτωλικού που έχασε και τον Μπαμογλό στο 80' για χτύπημα εκτός φάσης στον Καράμπελα. Άλλη μια κίνηση ματ του Κωστένογλου ήταν να περάσει αντί του (τραυματία) Λυμπερόπουλου τον κεντρικό χαφ Κλωναρίδη. Από όμορφη επιθετική προσπάθεια του νεαρού κεντρικού χαφ στο 91ο λεπτό ο Μπέλεκ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό γκολ και κλείδωσε τη νίκη της ΑΕΚ.

Ο Λυμπερόπουλος αποχώρησε με θλάση και στην Αθήνα θα εκτιμηθεί το μέγεθος της ζημιάς. Σίγουρα πάντως θα μείνει 15-20 μέρες εκτός γηπέδων.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .