Image and video hosting by TinyPic

27/11/11

Στον προθάλαμο της απόλυσης μπαίνουν από την Δευτέρα 20 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι...

Στον προθάλαμο της απόλυσης μπαίνουν από την Δευτέρα 20 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι. Από τις αρχές του νέου χρόνου θα αρχίσει το δεύτερο κύμα.

Αρχίζει να εφαρμόζεται από την ερχόμενη Δευτέρα η εφεδρεία, με τους υπαλλήλους που είναι άνω των 53 ετών και έχουν συμπληρώσει 33 χρόνια υπηρεσίας να μπαίνουν στον προθάλαμο της απόλυσης, λαμβάνοντας επί δύο έτη μόνο το 60% της αμοιβής τους. Όσοι από αυτούς δεν βρουν δουλειά σε δύο χρόνια βγαίνουν υποχρεωτικά στη σύνταξη.

Η διαδικασία μετακίνησης του προσωπικού των οργανισμών που συγχωνεύονται ή καταργούνται θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 30 Νοεμβρίου. Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου που απέχουν 2 χρόνια από τη σύνταξη θα μπαίνουν σε εφεδρεία. Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι φέτος οι αποχωρήσεις από το Δημόσιο, συμπεριλαμβανομένων των προγραμματισμένων συνταξιοδοτήσεων, θα ξεπεράσουν τις 50.000.

Για την κατηγορία υπαλλήλων αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου που βγαίνουν σε εφεδρεία, η αποζημίωσή τους θα συμψηφιστεί με το ποσό αποζημίωσης που θα λάμβαναν σε περίπτωση που έβγαιναν σε σύνταξη με τη συμπλήρωση των ετών προϋπηρεσίας.

Το δεύτερο κύμα

Η επόμενη φάση της εφεδρείας ξεκινάει από την Πρωτοχρονιά και μέχρι τα τέλη του 2013 η αναμόρφωση του Δημοσίου, υπό την καθοδήγηση ξένων συμβούλων, θα έχει ολοκληρωθεί. Οι μετατάξεις προσωπικού, συγχωνεύσεις και αλλαγές στις υπηρεσίες έχουν ως στόχο, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, ένα μικρότερο και αποδοτικότερο Δημόσιο.

Δεκάδες υπηρεσίες θα βρεθούν χωρίς αντικείμενο και χιλιάδες θέσεις εργασίας θα καταργηθούν με τους υπαλλήλους να απολύονται. Μέχρι το 2014, όπως έχει απαιτήσει η τρόικα, στο Δημόσιο θα υπηρετούν 150.000 υπάλληλοι λιγότεροι. Δεδομένου ότι οι συνταξιοδοτήσεις υπολογίζονται περί τις 50.000, οι εργαζόμενοι που θα οδηγηθούν υποχρεωτικά στη συνταξιοδότηση ή στην απόλυση θα είναι περί τις 100.000.

«Αν δεν επιτύχουμε τον στόχο των 30.000 "εφέδρων", τότε θα χρειαστεί να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα, οπότε θα ενταχθούν στην εφεδρεία εργαζόμενοι με προϋπηρεσία ακόμα και 10 ετών, κυρίως από τις κατηγορίες της δευτεροβάθμιας και της υποχρεωτικής εκπαίδευσης» δηλώνουν κυβερνητικά στελέχη, εκφράζοντας ωστόσο την αισιοδοξία τους ότι δεν θα χρειαστεί να φθάσουν έως εκεί.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .